-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas50 minut
Máte také rádi sladké? Doporučujeme vyzkoušet original recept na domácí churros, které si určitě zamilujete.
Churros s čokoládou jsou výtečné sladké smažené koblížky, obalené v cukru, které podáváme s čokoládou.
Suroviny – Churros s čokoládou
Churros:
- Hladká mouka – 150g
- Máslo – 30g
- Cukr krupice – 1 lžička
- Vejce – 2ks
- Voda – 170ml
- Pomerančová kůra – z 1/2 pomeranče
- Sůl – 1 špetka
- Olej – na smažení
- Cukr krupice a skořice – na obalení hotových churros
Čokoláda:
- Kukuřičný škrob – 1 lžíce
- Šlehačka – 300ml
- Hořká čokoláda – 200g
- Třtinový cukr – dle chuti
Postup přípravy – churros s čokoládou
- Mouku, cukr, máslo, nastrouhanou pomerančovou kůru, vodu a špetku soli dáme do hlubšího hrnce a na mírném plameni vše promícháme, dokud se nám všechny suroviny nespojí a pokračujeme do doby, kdy se těsto odlepuje od stěn hrnce.
- Těsto přendáme do mixéru, přidáme vejce a jemně promixujeme. Těsto vrátíme zpět do hrnce a při mírné teplotě pokračujeme s mícháním, dokud se těsto nezpevní a nezhoustne.
- Připravené těsto vložíme do zdobícího sáčku s hvězdičkovou koncovkou a ve vysokém hrnci do rozehřátého oleje vytlačujeme těsto.
- Churros smažíme cca 3 minuty, dokud nezezlátnou. Poté je vyndáme, obalíme v krupicovém cukru se skořicí.
- Při přípravě čokolády smícháme škrob s trochou šlehačky a rozmícháme, ať nemáme hrudky.
- Čokoládu nalámeme na kousky a se zbylou šlehačkou ji necháme v hrnci rozpustit na mírném plameni. Přidáme rozmíchaný škrob, zvýšíme teplotu a za stálého míchání necháme čokoládu zhoustnout.
- Po zhoustnutí sundáme čokoládu z plamene, případně dochutíme cukrem.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Churros
Čokoláda
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review